Seminariile ALTOrchestra 100

Înainte de concertele din program, invitatul nostru, prof. Dr. Alexandru Stoica, va susține seminarul interactiv “Istoria Muzicii Românești” – o scurtă incursiune în istoria muzicii pornind de la principele moldav Dimitrie Cantemir și compozițiile sale, trecând prin muzica de sec. XIX și muzica folclorică, până la sonoritățile prezentului. Pentru exemplificare va fi folosit un instrument mai puțin cunoscut publicului din România: oud – lăuta cu gât scurt.

Seminarul va avea loc în locația fiecărui concert, cu 30-40 de minute înainte de deschiderea porților pentru accesul în sală, și este deschis posesorilor de invitații ALTOrchestra 100 în limita locurilor disponibile (aprox. 30 pentru fiecare seminar).

Alexandru Stoica este Doctor în muzică, specializarea Muzicologie, la Universitatea Națională de Muzică București și licențiat în Pedagogie Muzicală la aceeași universitate. Activitatea sa artistică a fost axată în special în zona muzicii vechi românești, prin diferitele spectacole susținute alături de ansamblul cameral de muzică veche Anton Pann.